Stichting Vincent van Gogh in Etten is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Met de lente en de start van het toeristisch seizoen in aantocht willen we graag bezoekers met open armen kunnen ontvangen in het mooie Etten-Leur. Wil jij hier ook een steentje aan bijdragen en bijvoorbeeld 3, 2 of slechts 1 dagdeel per maand met en voor ons actief zijn?

Zoals je wellicht weet, woonde Vincent van Gogh in 1881 voor een langere periode op de pastorie in Etten. Vader Theodorus van Gogh was hier zeven jaar lang dominee. In Etten registreerde Vincent zich voor het eerst als kunstschilder, hier had hij zijn eerste atelier en maakte hij honderden schetsen en tekeningen.

Dit verhaal wordt sinds december 2014 verteld in de Van Gogh Kerk. Maar ook rond de kerk wordt steeds meer over Van Gogh verteld; in onze petit cinema, op de grote portretwand en in de Binnentuin bij het standbeeld, de audiozuil en de ‘poosplaats’.

In de voormalige ‘kosterswoning’ aan de Markt nummer 4 ontvangen we niet alleen de bezoekers voor de kerk, maar ook Etten-Leurenaren die op zoek zijn naar een leuk cadeautje en bezoekers uit de regio en ver daarbuiten die op zoek zijn naar een bezienswaardigheid (of souvenir).

Lijkt het jou leuk en gezellig om ons team van zo’n 20 vrijwilligers te komen versterken?

Waar zijn we precies naar op zoek?
* Gastheren en gastvrouwen in de Van Gogh Kerk, die onze bezoekers willen meenemen in de tijd dat Vincent in Etten verbleef. Er is onder andere een animatie, een virtual reality experience en veel infomateriaal. Je ontvangt de bezoekers, wijst ze kort de weg en geeft (een beetje) tekst en uitleg. Uiteraard staan onze huidige vrijwilligers met raad en daad bij. 1, 2 of 3 keer een dagdeel (13.15-16.30 uur) per maand zouden we fantastisch vinden.
* Medewerkers voor de Van Gogh tourist- en ticketshop. Hier komen onze bezoekers hun entreekaartje voor de Van Gogh Kerk kopen, maar zijn ook tal van producten rondom Vincent van Gogh te koop. Tevens hebben we een (beperkte) VVV-functie, die de komende tijd uitgebreid zal worden. Vind jij het leuk om wat over Etten-Leur te vertellen aan bezoekers, dan weten we zeker dat je hier lekker zit. 1, 2 of 3 keer een dagdeel (13.15-16.30 uur) per maand zouden we fantastisch vinden.
* Mensen die het leuk vinden om te gidsen, om voor groepjes bezoekers een stadswandeling te begeleiden en te vertellen over de geschiedenis van Etten-Leur (mede in relatie tot Vincent van Gogh).
* Mensen die mee willen werken aan de organisatie van het jaarlijkse evenement Van Gogh Leeft (o.a. exposities / kunstroute).
* Wil je zo nu en dan eens wat hand- en en spandiensten verlenen, klusjes doen, kleine onderhoudswerkzaamheden, meedenken met ons? Ook dan ben je van harte welkom.

Je hoeft geen absolute Vincent van Gogh kenner te zijn. Je enthousiasme voor kunst, cultuur en Etten-Leur zijn zeker zo belangrijk.

Wil je er meer over weten? Neem dan gewoon eens contact met ons op of loop vrijblijvend eens binnen op Markt 4. We zijn doorgaans altijd geopend van woensdag tot en met zondag, tussen 13.30 en 16.30 uur. Je mag ons ook een e-mail sturen (info@vincentvangoghinetten.nl).