Op verzoek van wethouder Jan van Hal en burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot hebben Lex Besselink en Luci de Weert van de stichting Vincent van Gogh Etten-Leur een deel van de gemeenteraad bijgepraat over de ontwikkelingen en ambities van onze stichting in de komende jaren.

Ook na het Van Gogh jaar 2015 hebben nog vele bezoekers in individueel en groepsverband (we naderen de 2000) de Van Gogh kerk bezocht. We hebben o.a. de ambitie om meer wisseltentoonstellingen, lezingen en concerten te organiseren.

Binnen de stichting Van Gogh Brabant zijn er ook positieve ontwikkelingen om in dit samenwerkingsverband Van Gogh duurzaam en voor de lange tijd te gaan neerzetten in Brabant. In november is hierover in provinciaal verband gesproken. Daarover valt binnenkort meer nieuws te verwachten.

De gemeenteraadsleden hebben geïnteresseerd de presentatie aangehoord en diverse aanvullende vragen gesteld. Binnen de gemeenteraad zelf zal er gesproken gaan worden over het gebruik van de Van Gogh Kerk, die bestempeld is als een multifunctionele ruimte. Dit uiteraard met als doel om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van deze mooie ruimte. Zodra daar meer nieuws over is, wordt u ook geïnformeerd.

Op 14 november heeft er voor het eerst een werkoverleg plaatsgevonden. Dit overleg is bedoeld om het multifunctionele gebruik van de Van Gogh Kerk in goede banen te leiden.