Exposities op diverse locaties in Etten-Leur Centrum

Van Gogh Leeft!

Etten-Leur gaat met het evenement Van Gogh Leeft haar beroemdste oud-inwoner weer eens extra in het zonnetje zetten. Van 28 mei tot en met 5 juni zijn er diverse activiteiten in het centrum met Vincent van Gogh als grote inspirator.

Van Gogh Kerk
Hoofdlocatie is uiteraard de Van Gogh Kerk. Hier vloeien drie exposities op een bijzondere manier samen: de vaste tentoonstelling over Van Goghs verblijf en inspiratie in Etten, beelden van kunstenares Ien Sluyters (‘Vincent’s Revival’) en ‘Vincent Vincent Vincent, 3 generaties Van Gogh’. Dit laatste project betreft een samenwerking met het Princenhaags Museum. De officiële opening (voor genodigden) is op vrijdag 27 mei om 16.00 uur. De publieksstart is op 28 mei vanaf 10.00 uur.

Weekenden: van 10.00-17.00 uur
Doordeweeks: van 13.00-17.00 uur (maandag 30 mei gesloten)
Entree Van Gogh Kerk (via Markt 4 / Tickets & Tourist Office | Van Gogh Shop: € 2,- (normaal € 4,-)

Lambertuskerk
In de Lambertuskerk komt een tentoonstelling met medewerking van ZIEL (Zin In Etten-Leur) en heel veel leerlingen van het Munnikenheide College. Zij bouwen niet alleen een heus gezellig Frans terras op in de Lambertuskerk, maar tonen ook op groot formaat op Van Gogh geïnspireerde glow-in-the-dark / neon schilderijen. De publieksopening van deze tentoonstelling is op zaterdagavond 28 mei (inloop 19.30 uur) met medewerking van Danscentrum Goetjaer en leerlingen van het Munnikenheide. Zij voeren dan de ‘Zonnebloemendans’ op. Ook voor de Binnentuin (achter de Van Gogh Kerk en het Stadskantoor) gaan de leerlingen een kunstwerk maken.
Entree gratis

Jan uten Houte
In het Paulushofje (museum Jan uten Houte) worden replica’s van schilderijen van Van Gogh tentoongesteld, met daarbij de voorwerpen die door hem geschilderd zijn.
Openingstijden:
28 en 29 mei en 1 t/m 4 juni van 3.30-16.30 uur (30 en 31 mei en 5 juni gesloten)

Ook Nieuwe Nobelaer haakt aan bij Van Gogh Leeft! In het tweede weekend is er op het Evenementenplein een tentoonstelling met werk van leerlingen Kunsteducatie. De muzikale opening daarvan is op vrijdag 3 juni om 19.00 uur.
3 juni vanaf 19.00 uur, 4 en 5 juni van 11.00-16.00 uur

Hou voor het volledige programma en de openingstijden van de afzonderlijke locaties de website www.vangoghkerk.nl in de gaten.

Algemene openingstijden Van Gogh Leeft (28 mei t/m 5 juni):
Weekenden: van 10.00-17.00 uur

Entree Van Gogh Kerk: € 2,- (normaal € 4,-); overige locaties gratis toegang