van gogh kerk expo webVincent Vincent Vincent gaat door tot en met 14 augustus

Expositie Van Gogh Kerk verlengd

De expositie Vincent Vincent Vincent in de Van Gogh Kerk in Etten-Leur wordt verlengd tot en met 14 augustus. De belangstelling was de voorbije 10 dagen dusdanig groot dat de Stichting Vincent van Gogh Etten-Leur verwacht veel bezoekers ook de komende zomermaanden nog een groot plezier te kunnen doen met de tentoonstelling die drie generaties Van Gogh voor het voetlicht brengt.

De expositie is georganiseerd in samenwerking met de Initiatiefgroep Vincent Vincent Vincent uit Princenhage. Ook de beelden van de Oisterwijkse kunstenares Ien Sluyters blijven voorlopig nog te bewonderen in de kerk.

Afgelopen zondag was de laatste dag van het evenement Van Gogh Leeft. Hoewel kleiner van opzet dan voorgaande jaren, kan de organisatie terugkijken op een geslaagde achtste editie. De organisatie nam dit jaar bewust wat gas terug na het drukke Van Gogh-jaar 2015. Naar schatting 1.000 mensen hebben dit jaar de locaties Van Gogh Kerk, Lambertuskerk (een samenwerking met ZIEL en het Munnikenheide College), Jan uten Houte en Nieuwe Nobelaer (laatste weekend) bezocht en/of maakten al dan niet met behulp van een route of een gids een Van Gogh Stadswandeling. Om vervolgens lekker plaats te nemen op een van de vele terrassen.

In de nacht van 3-4 juni werd helaas het buitenkunstwerk in de Binnentuin, gemaakt door het Munnikenheide College, vernield. Ook werden zonnebloemen rond het standbeeld van Vincent van Gogh in de Binnentuin vernield en werden diverse deuren besmeurd met ijs en braaksel. De organisatie betreurt dit zeer en verzoekt iedereen met respect om te gaan met de eigendom van een ander. Laten we Etten-Leur mooi houden!

Voor het eerst moest op twee locaties een symbolisch entreebedrag worden betaald. Van Gogh Leeft zal op korte termijn door de werkgroep en het bestuur worden geevalueerd, waarna tijdig de voorbereidingen voor de volgende editie in 2017 zullen starten. Deze zal wederom eind mei en begin juni plaatsvinden.