Van Gogh Fietsroute ‘beste van Europa’

De Van Gogh fietsroute in Noord-Brabant is uitgeroepen tot Europese fietsroute van het Jaar 2016. De route van in totaal maar liefst 335 kilometer laat fietsers niet alleen genieten van Van Gogh, maar ook van het Brabantse landschap, is de mening van de jury.

Zaterdag 20 februari, tijdens de Fiets- en Wandelbeurs in de Jaarbeurs Utrecht, neemt de Brabantse gedeputeerde Henri Swinkels de bijbehorende Fietstrofee in ontvangst. De winnende route is gekoppeld aan de bekende fietsknooppunten en wordt aangegeven met aparte Van Gogh routebordjes. Fietsers kunnen kiezen voor een ronde van 355 kilometer of voor 5 korte deelroutes die in een dag afgelegd kunnen worden.

De routes lopen onder andere door en langs de Van Gogh gemeenten Etten-Leur en Zundert. Naast de Nederlandse Van Gogh fietsroute waren nog drie genomineerden in de race voor de titel Fietsroute van het Jaar: La Vélofrancette (Frankrijk), Herzroute (Zwitserland) en fietsnetwerk Picardisch Wallonië (België). De jury is onder meer gecharmeerd van het thema ‘Vincent van Gogh’. ‘De route neemt je mee naar uiteenlopende delen van Noord-Brabant, waar de beroemde schilder heeft gewoond en gewerkt. Op diverse plaatsen ziet het landschap er nog hetzelfde uit zoals Van Gogh dit op het doek heeft vastgelegd,’ aldus het juryrapport.

De routeboekjes zijn verkrijgbaar bij de Van Gogh Shop in Etten-Leur, het Van GoghHuis in Zundert en uiteraard ook op de Van Gogh locaties Tilburg, Nuenen en ‘s-Hertogenbosch.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

After you have typed in some text, hit ENTER to start searching...

Facebook

Twitter