Van Gogh Kerk Tweede Paasdag extra geopend

Pasen 1881. Vincent van Gogh besluit een paar dagen van tevoren om naar Etten te komen. Hij heeft een plan. Hij nodigt zijn broer Theo om ook naar de pastorie in Etten te komen, want hij heeft iets belangrijks te melden. Hij heeft een besluit genomen: hij zou kunstenaar worden. Tijdens het familieberaad in de pastorie vindt hij vader Theodorus en broer Theo aan zijn zijde. Ze zeggen hem toe financieel te willen ondersteunen. Vincent eigent zich een bijgebouwtje van de pastorie toe en start daar zijn allereerste atelier. Hij gaat fanatiek schetsen en tekenen, werkt dag en nacht. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen deed hij. Ploeteren. Maar hij moest en hij zou kunstenaar worden. Honderden schetsen en tekeningen maakte hij in Etten. Etten was een omslagpunt in het leven van de toen 28-jarige Van Gogh. Het was het begin van een carrière.

Speciaal om deze reden is de Van Gogh Kerk, bij wijze van uitzondering, op maandag – Tweede Paasdag – geopend van 13.30-16.30 uur. Entree via Markt 4.
Zondag Eerste Paasdag gesloten.

Een van onze vrijwilligers, Kees Naalden, heeft alvast het tuintje bij Vincents standbeeld in de Binnentuin mooi aangeharkt. Wij zijn op ons paasbest en heten u van harte welkom in en rond de Van Gogh Kerk (met extra wisselexpositie van beelden door Ien Sluyters)!

Openingstijden: woensdag t/m zondag (m.u.v. zondag 27 maart) van 13.30-16.30 uur.
Alle bezoekers ontvangen bij hun bezoek een gratis brochure ‘Van Gogh Brabant’ en een voucher voor een gratis kopje koffie/thee bij een van de aangesloten horeca-gelegenheden in Winkelhart Etten-Leur.