In de Van Gogh kerk Etten-Leur is op zaterdagavond 17 september 2016 de langverwachte biografische roman over Vincent van Gogh gepresenteerd.

In een goed gevulde kerk werd de presentatie omkaderd door de Vlaamse acteur Karel Vingerhoets (ooit in de rol van Vincent van Gogh in een Franse film), een celliste en accordeoniste. Het boek van de Vlaamse schrijver Peter Geelen heet Vincent. Zijn leven, Zijn Roeping, Zijn Drama. Het is pas de tweede roman die over het leven van Van Gogh geschreven is.

Jaren van research gingen aan het schrijven van het boek vooraf. Geelen maakte veelvuldig gebruik van de kennis en enthousiasme van Lia Mars, vrijwilliger/gids bij de Stichting Vincent van Gogh Etten-Leur. Samen met het feit dat Vincent van Gogh in Etten zijn carrière begon, was dit ook de reden om de boekpresentatie in Etten-Leur plaats te laten vinden.

Vincent is het zevende boek van Peter Geelen (Mol, 1960), bij uitgeverij Kramat. Met dit boek brengt de auteur hulde aan een kunstenaar die hem al sinds zijn jeugd fascineert. Hij is in zijn huid gekropen en het resultaat is een levensechte schets van een gepassioneerd, maar ook getormenteerd mens. Dit is geen droge biografie, maar een levendig en boeiend verhaal.

ISBN: 9789462420533 Auteur: Peter Geelen Prijs: €19.95 (Het boek is o.a. verkrijgbaar in de Van Gogh Shop, Markt 4 Etten-Leur)