Van Gogh Leeft 2015-w950

Het festival Van Gogh Leeft in Etten-Leur is dit jaar groter en veelzijdiger dan ooit en vindt plaats van 16 mei t/m 7 juni. Het programma maakt onderdeel uit van de internationale herdenking van 125 jaar Van Gogh en is opgenomen in het Europese programma. Het thema is 125 jaar inspiratie.

Van Gogh Leeft start vanaf 16 mei met een rondreizende internationale fototentoonstelling (30 foto’s op groot formaat) aan het Raadhuisplein en de Binnentuin. Op 17 mei wordt de kunstinstallatie Boomwortels gemaakt door diverse lokale kunstenaars aan de Binnentuin: Vincent van Gogh’s laatste schilderij wordt op een bijzondere manier vormgegeven, met echte boomwortels. Rond 28 mei start een viertal internationale streetpainters met het maken van twee grote 3D schilderingen aan de Hof van den Houte en in het overdekte winkelcentrum. Op 27 mei is de start van de tentoonstelling ‘Wim Schütz & Vincent van Gogh’ in de Van Gogh Kerk.

De officiële opening van Van Gogh Leeft is voorzien op vrijdag 29 mei. Dan gaat de bijzondere dans- en multimediavoorstelling ‘Eigen Weg’ van het Amsterdamse gezelschap Groundbreakers in premiere in Nieuwe Nobelaer. Het roerige leven van Vincent van Gogh staat centraal in deze voorstelling.

Op 30 mei opent aan het Stationsplein 45 een expositie met zo’n 125 deelnemers: de Kunstexplosie. Amateurs en professionals brengen een ode aan Van Gogh. Tevens op deze dag (en op 6 juni) een workshop Schilderen a-la Van Gogh in de Binnentuin (vooraf aanmelden via de site) en Scoopkrijten op het Raadhuisplein.

Op 31 mei valt Van Gogh Leeft samen met de Koopzondag van Winkelhart Etten-Leur en de Meulemart (braderie). Op die dag organiseert wandelvereniging De Losse Feeter 2 Van Gogh Wandeltochten. Hoogtepunt deze dag zijn de optredens van danscentrum Goetjaer op de Markt en de spectaculaire loopacts van CloseAct White Wings door het centrum. Deze groep verzorgt optredens over de hele wereld en zet dit keer ook Etten-Leur en Van Gogh letterlijk op stelten.

Gedurende de hele week t/m 7 juni zijn de exposities en de streetpaintings nog te bewonderen. In het weekend van 6-7 juni wordt bovendien nog gezocht naar een samenwerking met het evenement Samenloop voor Hoop. Met ondernemersvereniging Molenmarkt vinden gesprekken plaats over een project ‘Van Gogh in de Etalage. Het definitieve programma wordt over twee weken bekendgemaakt.

Bron: www.vangoghkerk.nl