Van Gogh Experience Etten-Leur

De stichting Vincent van Gogh Etten-Leur heeft nieuwe stappen gezet op weg naar een Van Gogh Experience in Etten-Leur. De volgende fase omvat het ombouwen van het voormalige schuurtje achter onze Van Gogh Shop tot Vincents Filmhuisje. Het gebouwtje is inmiddels volledig geïsoleerd, van bekabeling voorzien en afgetimmerd. De komende 2 weken vindt de afwerking plaats. Het filmhuisje biedt plaats aan 8-10 personen die hier comfortabel van o.s. de film ‘Vincent van Gogh een zaaier in Etten’ kunnen genieten. Het is de bedoeling dat de bezoekers ook een keuze kunnen maken uit andere films. Een bezoek aan het filmhuisje maakt straks deel uit van het bezoek aan de kerk.

Naast het filmhuisje is deze week begonnen met herstelwerkzaamheden aan de wand van het oude gemeentehuis. De wand ondergaat de komende 2-3 weken een ware metamorfose en zal voorzien worden van een tiental grote Ettense werken van Van Gogh en een groot zelfportret. De wand telt ca. 11 x 13 meter en za; ’s avond worden verlicht. De mega selfie spot is een nieuwe erecatcher voor Etten-Leur en maakt een wandeling rond de Van Gogh Kerk steeds aangenamer.

Inmiddels zijn rond het filmhuisje ook de eerste oude grassen gearriveerd, pijpestrootjes uit natuurgebied De Pannenhoef (beschikbaar gesteld door Brabants Landschap) en een fraaie knotwilg uit het landschap van Van Gogh (beschikbaar gesteld door wijn- en aspergeboerderij De Santspuy). De komende weken wordt het gebiedje richting het standbeeld in de Binnentuin nog verder aangekleed.