gogh leeft munnikenheideEtten-Leur gaat met het evenement Van Gogh Leeft haar beroemdste oud-inwoner weer eens extra in het zonnetje zetten. Van 28 mei tot en met 5 juni zijn er diverse activiteiten in het centrum, met Vincent van Gogh als grote inspirator.

Maar liefst 200 leerlingen van het Munnikenheide College (vestigingen Etten-Leur en Rucphen) zijn bij het evenement betrokken. Hoofdlocatie voor de negende editie van Van Gogh Leeft is uiteraard de Van Gogh Kerk. Maar ook op andere plekken komt Van Gogh tot leven.

In de Lambertuskerk komt een tentoonstelling met medewerking van ZIEL (Zin In Etten-Leur) en 200 leerlingen van het Munnikenheide College. Zij bouwen in de kerk een gezellig Frans terras op met daar omheen op grote doeken op Van Gogh geïnspireerde glow-in-the-dark schilderijen. Maar ook lino’s, kijkdozen, maskers, collages en animatiefilmpjes van bewegende Van Gogh schilderijen zijn in de maak bij de leerlingen, die worden begeleid door drie docenten en een stagiaire Beeldende Vorming. Ook in de Binnentuin, achter de Van Gogh Kerk, komt een groot kunstwerk van de hand van de vmbo leerlingen.

Het is niet voor het eerste dat de Stichting Vincent van Gogh Etten-Leur samenwerkt met het Munnikenheide College. Ook voorgaande jaren leverde de school een creatieve bijdrage aan Van Gogh Leeft. Nog niet eerder echter, gebeurde dat op deze schaal. Docente Mary Vincenten is enthousiast over de samenwerking. ‘De leerlingen vinden het enorm leuk om hier mee bezig te zijn. Het geeft ze een kick als hun werk straks ook echt geëxposeerd wordt en daar publiek naar komt kijken’, aldus Vincenten. ‘Met een aantal klassen zijn we op dit moment ook grote zonnebloemen aan het maken. Die zullen straks in de vijver voor onze school in Etten-Leur gaan drijven. Ook is een aantal leerlingen betrokken bij de Zonnebloemendans, die als eerbetoon aan Vincent opgevoerd zal worden op zaterdagavond 28 mei om 8 uur ‘s-avonds in de Lambertuskerk. Dat gebeurt in samenwerking met Danscentrum Goetjaer.’